ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΓ ΛΙΜΕΝΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΔΗ

2020-05-21

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο κάτωθι αρχείο:

η HILL INTΕRNATIONAL, η οποία έχει επιλεγεί από την COSCO με νομική βάση το αντισυνταγματικό α. 9 ν. 4404/2016 για να ασκεί καθήκοντα "Ανεξάρτητου Μηχανικού", στην με ημερομηνία 19-5-2020 επιστολή της προς την Περιφέρεια Αττικής επικαλείται ως δήθεν αδειοδότηση του έργου κατασκευής του νέου προβλήτα κρουαζιερόπλοιων έγγραφο του π. ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη. 

Όπως ήδη έχουμε αναλύσει (https://www.greekportswatch.org/l/vythokorimata-limena-peiraia-poioi-kai-pos-eythynontai/), ο κ. Χρ. Λαμπρίδης προήδρευσε στη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, στην οποία τέθηκε ως απαράβατος όρος έναρξης των εργασιών η έγκριση της ΣΜΠΕ της ΟΛΠ ΑΕ. Στη συνέχεια ο κ. Χρ. Λαμπρίδης πράγματι υπέγραψε την έναρξη εκτέλεσης του εν λόγω έργου :


θέτοντας ως σαφή όρο την τήρηση των προϋποθέσεων, που έθεσε η ΕΣΑΛ, ασκώντας την κανονιστική της αρμοδιότητα. Επομένως, η άδεια εκτέλεσης εργασιών του π. ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων  (η οποία σε κάθε περίπτωση στερείται νομικής ισχύος διότι δεν αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) σε κάθε περίπτωση προφανώς τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης της ΣΜΠΕ ΠΡΙΝ την έναρξη των εργασιών. 

Εν οψει των δικαστικών ενεργειών των κατοίκων, αναμένουμε ότι ο πρώην ΓΓ θα διευκρινίσει εγγράφως το ακριβές περιεχόμενο του εγγράφου του, προκειμένου να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.