ΤΗΣ ... ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ...

2020-10-05

Τα απίστευτα και όμως αληθινά του Ναυτοδικείου Πειραιά μας απασχόλησαν πρόσφατα με αφορμή την υπόθεση του NOOR ONE. 

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι υγιής υπήρξε η αντίδραση του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Αναθεωρητές έχουν κρατήσει ανοιχτές τις κεραίες της εποπτείας και ήδη συντάσσονται κλήσεις για παροχή εξηγήσεων, προκειμένου να ερευνηθούν πλήρως, όσα κρίθηκαν ερευνητέα. 

Με αφορμή την ενασχόλησή μας αυτή, στόματα άνοιξαν και κατήγγειλαν "πράματα και θαύματα", τα οποία δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι παράδοξα, όπως είναι η κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις προανακριτικού υπαλλήλου και βασικού μάρτυρα κατηγορίας, στη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών της ευρωπαϊκής ηπείρου, δεν αποκλείεται να επαναληφθούν, όσο συγκεκριμένα πρόσωπα τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης. 

Συγκεκριμένα:

Στις 27/2/2019 (2 ημέρες πριν τις κρίσεις) ψηφίστηκε σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού φωτογραφική τροποποίηση του άρθρου 16 του Ν. 2439/96, με το οποίο ο νομοθέτης φρόντισε να περιποιηθεί ιδιαίτερα έναν και μόνο έναν συγκεκριμένο Αξιωματικό, διατηρώντας αυτόν και μόνο αυτόν έναν (1) επιπλέον χρόνο στην ενέργεια. 

Αυτό το "άλας επί της γής" (τα ξεχωριστά προσόντα του οποίου παραμένουν άγνωστα, αν και φαίνεται ότι πρέπει να είναι ζηλευτά, αφού έπεισε την τότε κυβερνητική πλειοψηφία να νομοθετήσει για πάρτη του) τελικά το Μάρτιο 2020 κρίθηκε ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του. Ωστόσο, προήχθη στο επόμενο βαθμό, παρά το γεγονός ότι αυτός δεν προβλέπεται ως  καταληκτικός βαθμός για την ειδικότητά του, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 20 παρ. 17 του Ν. 2439/96. 

Σε όσους δεν παροικούν την Ιερουσαλήμ της Εθνικής Άμυνας είναι λογικό να δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο σε όλα τα Επιτελεία. Στο Παρατηρητήριο, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ίδια περίπου περίοδο απονεμήθηκε βαθμός Ναυάρχου στην ... Μπουμπουλίνα...Στο Δικαστικό Γραμματέα θα σταματούσαν; 

Τα ευτράπελα, όμως, δεν σταματούν εδώ. 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο εν λόγω ιδιαίτερα προσοντούχος Δικαστικός Γραμματέας θα έπρεπε να έχει αποστρατευθεί εντός μηνός, ήτοι εντός Απριλίου 2020. 

Μέχρι και σήμερα Οκτώβριο 2020, δεν έχει αποστρατευθεί, παραμένει στην ενέργεια, αν και φέρει αποστρατευτικό βαθμό (!), και φυσικά μισθοδοτείται με τις ανάλογες αποδοχές, αν και άνθρωποι, που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, επιμένουν ότι είναι ... σπίτι του. 

Large πράματα, δηλαδή...

Εύλογα τώρα θα ρωτήσετε και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με το NOOR ONE;

Η προσεκτική μελέτη της επετηρίδας των Δικαστικών Γραμματέων αποκαλύπτει ότι η προνομιακή μεταχείριση αυτού του "άλατος επί της γης" ευνοεί εξ αντανακλάσεως.... στελεχάρα του Σώματος, η οποία είναι σε πολύ κοσμό γνωστή για τις στενές της σχέσεις με την ... ευλογημένη αδελφή ψυχή, που ονομάζεται Ιάκωβος Γιοσάκης. 

Και όταν ακούς Ιάκωβος Γιοσάκης, είναι λογικό μόνο δικαστικά παράδοξα να σου έρχονται στο μυαλό. 

Μάλιστα, άνθρωποι με βαθιές γνώσεις των ... ευλογημένων διαστάσεων της υπόθεσης αυτής, ισχυρίζονται ότι η ... θεία πρόνοια μερίμνησε ώστε προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων να επισπευστεί από οργανικη μονάδα, στην οποία υπηρετεί γονιός υποψηφίου με ... αδερφικές σχέσεις με ... ευλογημένες ψυχές, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της επιτροπής επιλογής. 

Εμείς θα αναμένουμε την αντίδραση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία έχει επιδείξει δείγματα σοβαρότητας. 

Εάν, όμως, η απαράδεκτη αυτή κατάσταση συνεχιστεί, θα επανέλθουμε και τότε διάφορες ... ευλογημένες υπάρξεις θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν;

Κατάλαβες ... αγαπούλα;