ΣΟΚ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ;;;;;

2021-03-07

Εάν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών αληθεύουν, τότε, εντός των επομένων μηνών, αναμένεται η Ελληνική Κυβέρνηση να κληθεί να διαχειριστεί και ταυτόχρονα να πιστοποιήσει την πρώτη ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ των Κινέζων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα:

Οι επενδυτές με τα "γουάν" και τις "χρυσές βίζες" δεσμεύτηκαν το 2016 να ολοκληρώσουν μέχρι το αργότερο τον Αύγουστο 2021 υποχρεωτικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά αξίας σχεδόν 200 εκατ. ΕΥΡΩ.

Επειδή οι επενδυτές με τα "γουάν" και τις "χρυσές βίζες" κατάφεραν να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι η νέα κινέζικη αυτοκρατορία δεν κρατιέται να επενδύσει πολλά εκατομμύρια κρατικού κινέζικου χρήματος στον Πειραιά, κατάφεραν να περάσουν από τη Βουλή αντισυνταγματικές διατάξεις, όπως εκείνες που αφορούν στον Ανεξάρτητο Μηχανικό, ήτοι έναν μηχανικό, που πληρώνει η COSCO, για να πιστοποιεί ότι δήθεν τα κάνει όλα τέλεια !!!!!

Φαίνεται, όμως, ότι τα πράγματα στο λιμάνι του Πειραιά δεν ήταν εύκολα για τους επενδυτές με τα "γουάν" και τις "χρυσές βίζες". Με άλλα λόγια, η COSCO τα "βρήκε μπαστούνια" στον Πειραιά... Βλέπετε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι Μιανμάρ....ευτυχώς για όλους εμάς...

Πέντε (5) μόλις μήνες πριν τη λήξη της προθεσμίας ολοκλήρωσης των υποχρεωτικών επενδύσεων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους θυμίζει όχι ελληνικό, αλλά κινέζικο μπαχαλο. 

Όπως τόλμησε να αποκαλύψει το Παρατηρητήριο Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος την 25/11/2020 η COSCO έχει συνομολογήσει ήδη εγγράφως ότι οι υποχρεωτικές επενδύσεις, που υποσχέθηκε το 2016, δεν πρόκειται να γίνουν στην ώρα τους, δηλ. συνομολογούν ότι απέτυχαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Όσο και εάν αμειβόμενες από την COSCO ιστοσελίδες επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, εμφανίζοντας μια μαγική εικόνα, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, η αλήθεια παραμένει ότι ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ έχει εγγράφως συνομολογήσει ότι η ... κινέζικη αυτοκρατορία δεν κατάφερε μέσα σε πέντε (5) χρόνια να αλλάξει ούτε δέστρα στο λιμάνι. 

Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη: πηγές με βαθιά γνώση του νεοδημοκρατικού γίγνεσθαι επιμένουν ότι γραβατωμένα golden boys με εξωχώριες εταιρείες, συνοδευόμενα από πρώην αιθέριες υπάρξεις, έχουν πάρει σβάρνα τα υπουργικά γραφεία και φτιάχνουν κλίμα, ώστε οι κινέζοι να επιτύχουν τη μεταβίβαση του απολειπόμενου 16% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ, χωρίς οι υποχρεωτικές επενδύσεις να ολοκληρωθούν στην ώρα τους (δηλ. τον Αύγουστο 2021).

Αυτό που διέφυγε από τα ... παιδιά με τη γραβάτα είναι ότι η προσπάθειά τους αυτή ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βάλει σφραγίδα και υπογραφή στην πρώτη μεγάλη κινέζικη αποτυχία σε λιμάνι, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει σημαντικούς κραδασμούς στην χρηματιστηριακή αξία της COSCO...

To Παρατηρητήριο Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος θα ενημερώσει τις εμπλεκόμενες Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις...