Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ... ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

2020-09-12

Πολύ λίγο μετά το ... σουτάρισμα του ανακριτικού υπαλλήλου και βασικού μάρτυρα της υπόθεσης του Noor One Παναγιώτη Χριστοφορίδη στο καίριο για την ασφάλεια των λιμανιών πόστο του ... χειριστή τηλεφωνικής συσκευής της Πολιτικής Προστασίας, ο Mr Αποτελεσματικότητα 2020 Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό parapolitika fm, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον επιτυχημένο εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Στην εν λόγω συνέντευξή του ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης ανέλυσε τη θέση του για την περίπτωση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη και κατέστησε σαφές ότι "Θα περιμέναμε από τον κ. Πολάκη να αποποιηθεί της ασυλίας του και να κριθεί στο δικαστήριο...τέτοιες υποθέσεις πρέπει να φτάνουν στο δικαστήριο....".

Ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος τη διαδικασία άρσης ασυλίας. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2012 της Ολομέλειας της Βουλής συζητήθηκε το αίτημα άρσης της δικής του ασυλίας. Από τα πρακτικά της Βουλής δεν προκύπτει για ποιά υπόθεση είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας του σημερινού Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σελ. 119 των αντίστοιχων πρακτικών, ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε το λόγο στο Γιάννη τον Πλακιωτάκη να τοποθετηθεί επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας του.

Τί νομίζετε ότι είπε ο Πλακιωτάκης;

Μήπως ότι αποποιείται της ασυλίας του;

Μήπως ότι επιθυμεί να κριθεί από το Δικαστήριο;

Μήπως ότι η υπόθεσή του πρέπει να φτάσει στο Δικαστήριο;

Τίποτα από όλα αυτά...

Ο Πλακιωτάκης είπε απλά ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, επομένως...

Όταν η άρση της ασυλίας αφορά στον ίδιον, ο Πλακιωτάκης τηρεί ... σιγή ιχθύος...

Όταν η άρση της ασυλίας αφορά στους άλλους, η υπόθεση να φτάσει στο Δικαστήριο. 

Σε κάθε περίπτωση, το Παρατηρητήριο χαιρετίζει τη θέση του Γιάννη Πλακιωτάκη ότι οι μηνύσεις πολιτών κατά βουλευτών πρέπει να οδηγούνται στα Δικαστήρια μέσω της αποποίησης της ασυλίας των τελευταίων. Έχουμε εκτυπώσει τη δήλωσή του και θα τη διαβιβάσουμε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να την εντάξουν στην ποινική δικογραφία της μήνυσης, που υπέβαλα εναντίον του για την υπόθεση του SEA DIAMOND. Τώρα πια, είμαστε σίγουροι ότι ο Πλακιωτάκης θα αποποιηθεί της ασυλίας του και θα δεχθεί να κριθεί από τους Δικαστές για τα όσα έκανε και δεν έκανε στην υπόθεση αυτή. 

Σωστά Γιάννη;