ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ: ΤΟ ΥΝΑΝΠ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ COSCO...

2020-07-06

Η κ. Παναγιώτα Σοφίου είναι ενεργό μέλος του Παρατηρητηρίου. Διαβάστε όσα απίστευτα καταγγέλει κατά λέξει:
 
 «Κύριε Υπουργέ

Σχετικά με θέμα που αφορά απάτη και παρακράτηση χρημάτων μου παράνομα από την ΟΛΠ Α.Ε θέμα γιά το οποίο υπάρχει ενημέρωση από εμένα στο Υπουργείο σας καθώς υπάρχει όλη η αλληλογραφία, σήμερα 03.07.2020 και ώρα 17.06 μ.μ. έλαβα κλήση από την τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό 2131371274 η οποία ανήκει στο προσωπικό σας γραφείο από το συνεργάτη σας κύριο Μπεκιάρη στη με αριθμό 6973..... τηλεφωνική μου σύνδεση και με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα ότι επειδή η ΟΛΠ Α.Ε ανήκει στη COSCO δεν έχετε αρμοδιότητα να ερευνήσετε τις παρανομίες της.
 
Επειδή αυτή η θέση σας σαφώς δεν ισχύει και επειδή ήδη με έχετε αγνοήσει εδώ και μήνες ακολουθώντας τη τακτική των προκατόχων σας να μην ελέγχετε τις παρανομίες του ΟΛΠ Α.Ε, επειδή εξ αυτού του λόγου έχω εξαθλιωθεί επαγγελματικά, απέκτησα σοβαρότατα θέματα υγείας και επιβίωσης, επειδή η τακτική να εξαθλιωνόμαστε οικονομικά για να μη μπορούμε να κινηθούμε νομικά δε συνάδει με το Κράτος Δικαίου και με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο οποίο ορκιστήκατε, τη Δευτέρα 06.07.2020 περί ώρα 10.30 π.μ. θα μεταβώ η ίδια στο γραφείο σας προκειμένου να μου καταβάλλετε εσείς ο ίδιος τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα μετά νομίμων τόκων από τον ΟΛΠ ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού γιά τις παραλείψεις σας ως προς τον έλεγχο νομιμότητας και εγώ με τη σειρά μου θα σας εξουσιοδοτήσω να τα παραλάβετε από την ΟΛΠ Α.Ε.
 
Η ναυτική πράκτορας

Παναγιώτα Σοφίου»

Το Παρατηρητήριο έχει επανειλλημμένα διατυπώσει έντονη κριτική στον κ. Πλακιωτάκη για τη χαλαρή διάθεσή του στα ζητήματα εποπτείας της COSCO, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να ενισχύσει περαιτέρω τις διαπλοκές στελεχών της ΟΛΠ ΑΕ με επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος της ανάπτυξης του Λιμένα Πειραιά. Ωστόσο, θεωρούμε αδύνατον ακόμα και ο κ. Πλακιωτάκης να αρνείται κατά πρόδηλη παράβαση πολυάριθμων διατάξεων (Οργανισμός ΥΝΑΝΠ, ν 4404/2016, κ.α.) να ασκήσει εποπτεία στην COSCO σε ένα κατεξοχήν ζήτημα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως είναι η παράνομη επιβολή τελών, την οποία κατήγγειλε επανειλημμένα η κ Σοφίου τόσο στο Λιμενικό Σώμα, όσο και στη ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. 

 Θα αναμένουμε την συνάντηση της Δευτέρας (6/7/2020) και εάν τελικά εξελιχθεί σε Θέατρο της Δευτέρας θα οργανώσουμε τηλε - διάσκεψη καταγγελίας και ... εγκατάσταση kiosk διαμαρτυρίας σε σημεία που ... φυσάει για να μη μας πιάνει το ανεμολάγνο isps των Κινέζων...

ΥΓ: Πιστό στη ρήση του Αντισθένη «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις» το Παρατηρητήριο αναζήτησε τι σημαίνει η λέξη «μπεκιάρης». Αντιγράφουμε από το wiktionary:

μπεκιάρης < τουρκική bekâr < αραβική بكر(bakāra, «παρθένα») ή < περσική بی‌کار(bikâr, «άνεργος»):

μπεκιάρης αρσενικό

  • άγαμος άντρας
    Ήτανε κἀτι να 'σαι τραπεζιτικός, ξεχώριζες μέσα στην κοινωνία, λογαριαζόσουνα γαμπρός αν ήσουνα μπεκιάρης. (Κ. Πολίτης, Στου Χατζηφράγκου, Αθήνα 1963)

Συνώνυμα

  • ανύπαντρος
  • γεροντοπαλίκαρο
  • εργένης