ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΛΛΙΝΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

2020-09-21

Απίστευτο και όμως αληθινό...

Είναι γνωστό ότι ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης είναι Κρητικός...

Δύναμή του το ... Λασίθι έλεγε η προεκλογική αφίσα του Πλακιωτάκη. 

Ωστόσο, επί θητείας του, θα κάνουν καιρό να δουν κρουαζιερόπλοια, όχι μόνο στο Λασίθι, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη...

Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://www.hcg.gr/node/23183

στις 2/7/2020, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε οδηγίες προς τις υγειονομικές αρχές και τους φορείς εκμετάλλευσης τουριστικών πλοίων, αναφορικά με τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων και ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας, μεταφορικής ικανότητας άνω των σαράντα εννέα (49) επιβατών, που βρίσκονται στην Ελλάδα ή προέρχονται από κράτη για τα οποία δεν ισχύουν ειδικότερα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. 

Στη δεύτερη παράγραφο των οδηγιών αυτών αναφέρονται κατά λέξει τα εξής:

"Ο ελλιμενισμός των εν λόγω πλοίων επιτρέπεται μόνο σε λιμένες της ηπειρωτικής Ελλάδας και εφόσον τα πλοία είναι κενά επιβατών."

Σε απλά ελληνικά, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιτρέπει, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων και τουριστικών σκαφών στο Βόλο, στην Καβαλα, στο Κατάκολο, στην Ηγουμενίτσα, αλλά τον απαγορεύει σε νησιωτικές περιοχές με δυνατές υγειονομικές μονάδες, όπως είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη, τόπος καταγωγής του ... Πλακιωτάκη.

Είναι πρόδηλο ότι η δυσμενής αυτή διάκριση σε βάρος των νησιωτικών φορέων διαχείρισης λιμένων, η οποία τους στερεί σημαντικά έσοδα, δε βρίσκει έρεισμα στην κοινή λογική. 

Εμείς δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσουμε...

Δικό σας...