ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΤΟΥ SEA DIAMOND

2020-07-30

Όπως μπορείτε να δείτε στην κάτωθι κλήση:

στις 24/09/2020 ενώπιον του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά ξανα - ανοίγει η ποινική υπόθεση των ευθυνών από την πολυετή παράλειψη ανέλκυσης του SEA DIAMOND και τις συνέπειές της στο περιβάλλον της Σαντορίνης. 

Για την υπόθεση αυτή είχα υποβάλει ως Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων ανακοίνωση αξιόποινων πράξεων. 

Γνωρίζω από πρώτο χέρι την ισχύ της διαπλοκής, που υπάρχει πίσω από το συγκεκριμένο ναυάγιο, διότι την έχω υποστεί. Απομακρύνθηκα από τη θέση του Διοικητή ΔΑΛ με εκπρόθεσμη τροπολογία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, η οποία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, με την ΟΜΥΛΕ και την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΝΑΝΠ να αντιτίθενται εγγράφως και λίγα μόνο λεπτά πριν τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής πριν το lockdown του Μαρτίου 2020. Λίγες μόνο ημέρες νωρίτερα είχα καταγγείλει στις αρμόδιες Αρχές την παράνομη γραπτή εντολή του κ. Πλακιωτάκη να σταματήσω την ανέλκυση του SEA DIAMOND, έναντι της οποίας είχα υποχρέωση πρωτίστως στο Σύνταγμα της Ελλάδας και αμέσως μετά στην αξιοπρέπειά μου να επιδείξω απειθαρχία, την οποία και επέδειξα. Υπέστην την ανελέητη ισχύ της εκτελεστικής εξουσίας, η οποία με απέλυσε με τροπολογία. 

Με αυτά τα δεδομένα, απευθύνω σήμερα την εξής δημόσια πρόσκληση προς τους κατοίκους και το Δήμο Θήρας: έχουμε υποχρέωση με τη δική μας παρουσία να σταθούμε δίπλα στο Δικαστή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά. Εγώ μεν ως μάρτυρας κατηγορίας, εσείς ως πολιτικώς ενάγοντες. Δημοσιοποιώ σήμερα την κλήση μάρτυρα, στην οποία αναγράφωνται όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, που επιτρέπουν σε κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους με το δικό του νομικό παραστάτη ο καθένας να δηλώσει ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ παράσταση πολιτικής αγωγής. Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι, στεκόμενοι δίπλα στους Δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα κερδίσουμε αυτή την άνιση μάχη με τη διαπλοκή, που οδήγησε το παγκόσμιας ομορφιάς νησί της Σαντορίνης να αντιμετωπίζεται από μια χούφτα διαπλεκόμενων ως αποικία του πρώην Τρίτου Κόσμου και μάλιστα χωρίς οι κύριοι αυτοί να υφίστανται τις συνέπειες των πραξεών τους. 

Δ Π Μπακόπουλος

Επικεφαλής Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος