ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

2020-04-25

Παρατηρούμε εδώ και αρκετό καιρό δηλώσεις, προσκλήσεις, επιστολές και ψηφίσματα για το θέμα του Προβλήτα Κρουαζιέρας. 

Οφείλουμε να συγχαρούμε τη στάση του κινήματος ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΉ. Υπήρξαν από την πρώτη στιγμή σταθεροί, συνεπεις και απόλυτα τεκμηριωμένοι στις απόψεις τους. 

Η κατασκευή του Προβλήτα Κρουαζιέρας ενσωματώθηκε στις υποχρεωτικές επενδύσεις του ν. 4404/2016 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Η χρηματοδότηση της κατασκευής του από κονδύλια ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής διασφαλίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κατασκευή του μέσω της έγκρισης του Σχεδίου Ανάπτυξης Λιμένα και του Master Plan δόθηκε αρχικά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε από την ούτως ή άλλως πρόθυμη για την κατασκευή του Κυβέρνηση ΝΔ. Κατά τη διαδικασία χορήγησης της σύμφωνης αυτής γνώμης, η Πολιτική Ηγεσία του εν λόγω Υπουργείου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε όλα τα νομικά κωλύματα (αν αυτό αμφισβητηθεί θα αναρτήσω τα πρωτότυπα ενημερωτικά σημειώματα της ΔΑΛ για το θέμα). 

Τη μελέτη υλοποίησης του έργου αυτού εκπόνησαν οι κκ Παπαμιχάλης και Λαμπαδίτης, δηλαδή οι γαμπροί του μετόχου της μιας από τις δυο (2) εταιρείες, που συμμετέχουν στην κατασκευαστική κοινοπραξία. Οι ίδιοι ανωτέρω γαμπροί θα εποπτεύουν τον πεθερό τους κατά την εκτέλεση του έργου.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της κατασκευαστικής κοινοπραξίας έγινε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο μιάς κοινοπραξίας η οικονομική προσφορά ανοίχτηκε (όλες οι άλλες είχαν απορριφθεί σε προγενέστερα στάδια της διαδικασίας επιλογής) με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ανάδοχος η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ (συμφερόντων του κ. Ψαλτάκου, αδερφού υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) και ΙΝΤΡΑΚΑΤ (συμφερόντων της οικογένειας του κ. Πέτρου Κόκκαλη, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ).

Νομικός Σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ κατά τη διεξαγωγή της απίθανης αυτής διαδικασίας ο κ. Σπύρος Σαγιάς και το επιτελείο του (Ιφιγένεια, ενημέρωσε τους ανθρώπους στον ΟΛΠ ότι έρχεται τσουνάμι με αυτά που ετοιμάζονται να εισηγηθούν στους Κινέζους), πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ Δήμαρχος Πειραιά συμμετέχει επ'αμοιβή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ, η οποία κατασκευάζει τον Προβλήτα, αν και τού απαγορεύεται να μειοψηφήσει στις εισηγήσεις των Κινέζων μετόχων. Επιπρόσθετα, ακόμα περιμένουμε να δούμε τις νομικές ενέργειες του κ. Δημάρχου Πειραιά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης "Παλατάκι", οι οποίες, εάν ευοδωθούν, θα καταστήσουν την όλη διαδικασία αδειοδότησης του έργου από την ΟΛΠ ΑΕ πρόδηλα παράνομη. Ωστόσο, κάτι, που εμείς δε γνωρίζουμε, εμποδίζει την εκδήλωση των ενεργειών αυτών. 

Τελικά, ποιός δουλεύει ποιόν στην υπόθεση αυτή; 

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη...

Ο κ Ψαλτάκος της ΤΕΚΑΛ
Ο κ Ψαλτάκος της ΤΕΚΑΛ