ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ... ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ

2020-09-21

Η ιστορία με την τέντα του ... Μουαμάρ Καντάφι, την οποία επιστράτευσε ο Mr Αποτελεσματικότητα 2020 Γιάννης Πλακιωτάκης, καταβάλλοντας ποσό συνολικά 17.800 ΕΥΡΩ, εκ των οποίων ποσό 5.400 αναλογούσε στην ενοικίαση της σκηνής του ... αείμνηστου Λίβυου Συνταγματάρχη, προκειμένου να μην κάψει ο ήλιος την επιδερμίδα του Βασίλη του Κικίλια και διαφόρων άλλων VIP καλεσμένων, πέρα από τραγέλαφο αποτελεί και οικονομικό σκάνδαλο. 

Σε μια Ελλάδα που πεινάει, με τον τουρισμό να καταρρέει και την εθνική οικονομία να συρρικνώνεται με ρυθμούς τριπλάσιους από εκείνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι ... αιρετοί των Υπουργείων έχουν υποχρέωση να κάνουν ... πολύ σχολαστικά τη δουλειά τους και να μην πετάνε τα ... λεφτά των άλλων για τα δευτερόλεπτα της αγορασμένης δημοσιότητας του facebook. 

Για όσους δεν πιστέψατε το απίστευτο τιμολόγιο του Γιάννη Πλακιωτάκη, που έβαλε φαρδιά πλατια την υπογραφή του σε δαπάνη σχεδόν 20.000 ΕΥΡΩ για να μιλήσει λίγα λεπτά ο ίδιος και ο Βασίλης Κικίλιας, αναρτούμε το σχετικό απόσπασμα της σύμβασης:


Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από απλή ανάγνωση για να διαπιστώσεται ότι ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης υπέγραψε δαπάνη 5.400 ΕΥΡΩ για ... τοποθέτηση κινητών σκηνών για ... σκίαση, τραπέζια και καθίσματα για 40 άτομα. 

Από αυτό το προκλητικό για την Ελλάδα που πεινάει ποσό, το μοναδικό πολιτικό προϊόν, που παρήχθη, ήταν η προβολή του ίδιου του Πλακιωτάκη και τίποτα παραπάνω. Όπως θα έλεγε ο μέγας Βαμβακούλας, με ξένο κ***, κάνω κι εγώ τον π*****. 

Πέραν, όμως, της πολιτικής κριτικής, η συγκεκριμένη υπόθεση εγείρει και σοβαρά νομικά ερωτηματικά. Ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης είχε την ιδιαίτερη υποχρέωση πριν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κάτω από αυτές τις δαπάνες να ελέγξει εάν τα κόστη είναι εύλογα με όρους αγοράς. 

Αυτήν την έρευνα την έκανε η ... dream team των δημοσίων συμβάσεων του Παρατηρητηρίου και από τα αποτελέσματα μείναμε ... Παυλόπουλοι. 

Ειδικότερα:

1. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ:

με μόλις 70 ΕΥΡΩ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα μπορούσε να έχει αγοράσει - και όχι απλά να νοικιάσει για λίγες ώρες - τέντα 9 τ.μ.

2. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ:

με κόστος μόλις 130 ΕΥΡΩ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής θα μπορούσε να έχει αγοράσει - και όχι απλά να νοικιάσει για λίγες ώρες - πολυτελή τέντα 9 τ.μ. με ανακλινόμενες πλευρικές κουρτίνες. 

3. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ:

με μόλις 450 ΕΥΡΩ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα μπορούσε να έχει αγοράσει - και όχι απλά να νοικιάσει για λίγες ώρες - πολυτελέστατη τέντα 34 τ.μ.

4. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ:

με μόλις 1.200 ΕΥΡΩ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα μπορούσε να είχε αγοράσει - και όχι απλά να νοικιάσει για λίγες ώρες -  ολόκληρο κιόσκι 72 τ.μ. με πλευρικά παράθυρα, ώστε η επιδερμίδα των VIP καλεσμένων να προστατεύεται όχι μόνο από τον ήλιο, αλλά και από το κουνούπι γκοτζίλα του λιμανιού. 

Είναι πρόδηλο ότι στην προκειμένη περίπτωση υφίστανται πλέον σοβαρές υπόνοιες υπερ-κοστολόγησης, που κυμαίνεται από 4 έως 77 φορές άνω του εύλογου τιμήματος. 

Για το λόγο αυτό, εμείς θα υλοποιήσουμε το σκοπό ίδρυσης του Παρατηρητηρίου: θα κοινοποιήσουμε όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα και θα περιμένουμε να προβεί στην ποινική τους αξιολόγηση.